Angry Birds

Is Angry Birds geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Je hebt ongetwijfeld wel eens van Angry Birds gehoord. Dit is namelijk wereldwijd één van de meest populaire spelletjes voor de mobiele telefoon en tablet. In deze game heb je de controle over een groep vogels. Deze vogels proberen eieren terug te krijgen, die gestolen zijn door een groepje groene varkens.

In het spel heb je verschillende niveaus. Binnen deze niveaus worden de varkens door verschillende materialen beschermd, zoals bijvoorbeeld steen, hout en ijs. Voor jou is het dan zaak om deze materialen te vernietigen en vervolgens ook de varkens te vernietigen.

Door de jaren heen zijn er meerdere varianten van Angry Birds op de markt gekomen. Volgens velen blijft de originele versie de allerleukste. Het is tegenwoordig ook mogelijk om Angry Bird als computerspel te spelen.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser, iOS, Android en Windows
  • Categorie: Games
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 0,99 – € 49,99 per item

Pluspunten

Het is uiteraard niet zonder reden dat Angry Birds wereldwijd één van de meest populaire spellen is. Nee, het spel is geweldig vanwege verschillende aspecten. Het eerste aspect is toch wel de eenvoud en de originaliteit van het spel. Wie komt überhaupt op het idee om een strijd tussen vogels en groene varkens te creëren?

De PEGI-rating is PEGI 3; dit geeft aan dat het spel voor een ieder geschikt is. In het spel is er geen sprake van ongewenste content, waardoor jonge kinderen dit spel prima kunnen spelen.

Voor jonge kinderen is Angry Birds ook een uitdagend spelletje. Dat komt met name doordat er veel verschil tussen de niveaus zit. Hierdoor blijven kinderen continue uitgedaagd om de beste prestaties te leveren en daarmee de verschillende niveaus uit te spelen.

Minpunten

De makers van Angry Birds moeten logischerwijs geld verdienen aan deze app. Het downloaden van de app is gratis, maar vervolgens kan je in de app zelf wel aankopen doen. Deze in-app aankopen kunnen behoorlijk oplopen; tot € 49,99 per item. Voor jonge kinderen is het noodzakelijk dat zij dergelijke aankopen niet kunnen doen. Voorkom dit door bijvoorbeeld een wachtwoord op de App store in te stellen.

Is Angry Birds geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Angry Birds als geschikt voor jonge kinderen. Het spelletje is compleet onschuldig en biedt veel plezier voor jonge kinderen. Door de variaties binnen de niveaus worden kinderen bovendien uitgedaagd om continue de beste prestaties te leveren. Al met al is Angry Birds een bijzonder leuk en plezierig spel.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?