Candy Crush Saga

Beschrijving app

Eén van de meest populaire spelletjes wereldwijd is Candy Crush Saga. Sinds de lancering van dit spel is het ongelooflijk populair; al meer dan 1 biljoen levels zijn er gespeeld.

Bij dit spel is het doel om drie dezelfde snoepjes op een rij te krijgen. Als je dat voor elkaar krijgt, verdwijnen de snoepjes. Doordat de snoepjes verdwijnen, krijg je punten. Dankzij deze punten kan je bepaalde opdrachten voltooien. In sommige levels gaat dit om het laten verdwijnen van zoveel mogelijke snoepjes met een bepaalde kleur. Maar, in sommige levels is het ook de bedoeling om bepaalde objecten naar beneden te begeleiden.

Het spel wordt opgevrolijkt door een vrolijk muziekje en door vele kleuren te gebruiken. Al met al is het een bijzonder leuk spel voor jong én oud.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Arcade
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 0,83 – € 169,99 per item

Pluspunten

Candy Crush Saga is een uitdagend spelletje waarbij elke opdracht weer anders is. Hierdoor levert dit spel een hoop plezier én uitdaging op. Ga de uitdaging aan en probeer zoveel mogelijk levels te voltooien.

Voor de ontwikkeling van jonge kinderen is het spelen van Candy Crush Saga ook bevorderlijk. Het is namelijk een spel waarbij je na moet denken én logica/patronen moet zien te ontdekken. Het spelen van Candy Crush Saga heeft dan ook een positieve invloed op de ontwikkeling van jonge kinderen.

Minpunten

Bij Candy Crush Saga heb je een beperkt aantal levens tot je beschikking. Als deze levens op zijn, moet je wachten totdat de levens weer bijgevuld zijn. Dit wordt als een nadeel gezien, omdat er andere manieren zijn om weer levens te krijgen. Je kan bijvoorbeeld Facebook vrienden om extra levens vragen, maar je kan deze levens ook kopen. Juist dát is een gevaarlijk aspect.

Als je kinderen Candy Crush Saga spelen, is het dan ook aan te raden om in-app aankopen te voorkomen. Dit kan je voorkomen door een wachtwoord in te stellen.

Ook kan je extra levens krijgen door advertenties te kijken. Deze advertenties zijn echter niet op de gebruiker afgestemd, waardoor sommige advertenties als ongewenst beschouwd kunnen worden.

Is Candy Crush Saga geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Candy Crush Saga als geschikt voor jonge kinderen. Het is een spelletje waar kinderen ongelooflijk veel plezier van kunnen hebben. Zorg er wel dat je een wachtwoord op je telefoon/tablet plaatst, zodat het doen van in-app aankopen onmogelijk is.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

1 Comment

  1. Mijn vraag is :Hoe kan ik mijn eigen profielfoto weer terug krijgen op Candy Crush Ik had ineens een poppetje Ik wil mijn foto weer terug Gr Sylvia

Wat is jouw mening of vraag over deze app?