Facebook

Is Facebook geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Facebook is een social netwerk site/app waarmee je in contact met vrienden kan blijven. Via Facebook ben je in staat om je persoonlijke interesses te delen, foto’s te plaatsen en om contact te houden met vrienden, familie en kennissen.

Op je eigen tijdlijn kan je berichten plaatsen, berichten delen, foto’s plaatsen en video’s plaatsen. In je profiel kan je vervolgens instellen wie jouw berichten en gegevens in mogen zien; vrienden, vrienden van vrienden of iedereen.

Binnen het Facebook profiel is het ook mogelijk om persoonlijke gegevens in te voeren, zoals geboortedatum, geboortestad, interesses en werk(gebieden). Met meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd is Facebook één van de grootste social netwerk sites. Momenteel kan je Facebook via de webbrowser gebruiken of via de app op een mobiele telefoon of een tablet.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser, iOS, Android en Microsoft
  • Categorie: Sociaal netwerk
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
  • Beoordeling content: Ouderlijk toezicht
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: Ja

Pluspunten

Het belangrijkste voordeel van Facebook is dat je in contact kan komen/blijven met vrienden en gelijkgestemden. Ook kan je oude vrienden en kennissen terugvinden op deze sociale netwerksite.

Bovendien kan Facebook ongelooflijk veel plezier bieden. Je kan hele dagen vullen met het bekijken van grappige filmpjes en foto’s. Bovendien kan je vrienden in berichten ‘taggen’, waardoor zij het desbetreffende bericht ook te zien krijgen.

Door de jaren heen is Facebook ook uitgegroeid tot een plek waarop je al het nieuws kan volgen. Facebook heeft hedendaags meerdere functies, uiteenlopend van vertier tot aan het delen van nieuwsberichten.

Minpunten

Privacy is één van de hoofdpijndossiers van Facebook. Beter gezegd: het gebrek aan privacy is schrikbarend. Facebook weet ongelooflijk veel van de doorsnee burgers. Daarnaast kunnen privé gegevens makkelijk op straat komen te liggen, indien je bijvoorbeeld je profiel op de verkeerde manier instelt.

Daarnaast is de getoonde content op Facebook niet gecensureerd en niet leeftijdgebonden. Met andere woorden: jonge kinderen kunnen in aanraking komen met ongewenste content. Jonge kinderen kunnen van alles aan klikken, waardoor ze bijvoorbeeld met een gewelddadig filmpje of met grof taalgebruik geconfronteerd worden.

Is Facebook geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Facebook als ongeschikt voor jonge kinderen. Op Facebook is vele ongewenste content terug te vinden, die gemakkelijk door jonge kinderen bekeken kunnen worden. Voor ouders is het onmogelijk om het gedrag van jonge kinderen op Facebook in de gaten te houden/te sturen.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?