Fortnite

Is Fortnite geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Fortnite is een relatief nieuw spelletje dat in een kort tijdsbestek een gigantische reputatie opgebouwd heeft. Tegenwoordig spelen ongelooflijk veel kinderen dit razend populaire spelletje.

Het is bij Fortnite de bedoeling om zo lang mogelijk in leven te blijven. In de gratis modus, Battle Royale, worden honderd mensen tegelijkertijd op één eiland gedropt. Het is vervolgens aan jou de taak om zo lang mogelijk te overleven.

Tijdens het spelen hoor je echter continue andere mensen, je ziet andere mensen in de verte en soms zie je ook geen andere mensen. Dit zorgt ervoor dat je continue in spanning leeft en ook continue risico loopt. Als je neergeschoten bent, is het spel namelijk direct afgelopen.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: game
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
  • Beoordeling content: PEGI 12
  • Advertenties: Nee
  • In-app aankopen: Ja

Pluspunten

Veel jonge kinderen vinden Fortnite ongelooflijk interessant vanwege de spanning die het oproept. Als gebruiker zit je continue in spanning; blijf je in leven of niet? Dit spelelement is dan ook één van de redenen hoezo dit spel zo veel gespeeld wordt.

Binnen Fortnite draait het ook veelal om teamwork. Je strijdt soms als een team en daarbij is het noodzakelijk om elkaar te helpen. Voor jonge kinderen kan dit een belangrijke les zijn. Samenwerken in groepsverband is tenslotte een ontzettend belangrijk aspect in het dagelijkse leven.

Als laatste pluspunt willen we nog benoemen dat geen elk potje hetzelfde is. Je trekt erop uit en komt elk potje weer voor andere uitdagingen te staan. Voor kinderen is dit een fijne trigger om elk potje weer beter te presteren.

Minpunten

Het is spijtig dat jonge kinderen in Fortnite veelvuldig geconfronteerd worden met in-app aankopen. Het is dan ook aan te raden om een wachtwoord op je telefoon/tablet in te stellen.

Binnen het spel wordt er mild/cartoonesk geweld gepleegd; het is tenslotte de bedoeling om andere spelers neer te schieten. Dit zorgt ervoor dat dit spelletje voor kinderen vanaf 12 jaar geschikt is. Overigens hebben we hier wel te maken met mild geweld. Door de vrolijke uitstraling van het spelletje wordt het geweld min of meer gemaskeerd.

Is Fortnite geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Fortnite als geschikt voor (niet al te) jonge kinderen. Doordat er geweld in het spelletje voorkomt, is het niet voor elke leeftijd aanbevolen. Let bovendien op voor de in-app aankopen; voorkom dit door een wachtwoord in te stellen.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?