Free Fire

Beschrijving app

Free Fire is een survival-shooter spelletje, geschikt voor de mobiele telefoon en tablet. In dit spel speel je elke keer een potje van 10 minuten. Aan het begin van deze 10 minuten word je samen met 49 andere spelers op een eiland gedropt.

Op dit eiland is het de zaak om zo lang mogelijk in leven te blijven. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een parachute gebruiken, kan je meerdere voertuigen besturen en kan je onzichtbaar worden door onder het gras te prikken. Het doel van Free Fire is om andere spelers uit te schakelen en zelf zo lang mogelijk te overleven.

Als je in de App store naar Free Fire zoekt, kom je meerdere varianten tegen. De reguliere variant, Garena Free Fire, is echter de leukste en meest gespeelde.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Actie
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 17+
  • Beoordeling content: PEGI 16
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 1,09 – € 84,99 per item

Pluspunten

Free Fire is een ongelooflijk spannend spel, waarbij concentratie vereist is. Voor het concentratievermogen is Free Fire dan ook een geschikte oefening. Daarnaast biedt het simpelweg veel plezier aan de spelers; je probeert continue het beste resultaat te behalen en zo lang mogelijk in leven te blijven.

Een ander positief punt aan dit spelletje is het feit dat je als speler creatief moet zijn. Je moet continue manieren bedenken om in leven te blijven.

Minpunten

In de basis draait Free Fire om in leven te blijven en zo lang mogelijk op een eiland te overleven. Daarbij wordt geweld niet geschuwd; dit is voor jonge kinderen niet wenselijk.

Daarnaast is het in de app mogelijk om aankopen te doen. De makers van dit spel bieden het spel gratis aan, maar verdienen alsnog geld door de in-app aankopen. Jonge kinderen hebben hier geen besef van. Maak het je kinderen derhalve onmogelijk om in-app aankopen uit te voeren.

De leeftijdscategorie is volgens de ontwikkelaar 17+. Dit geeft aan dat Free Fire in feite een spelletje is voor kinderen van minstens 17 jaar. Jonge kinderen worden in het spelletje té veel geconfronteerd met gewelddadige content.

Is Free Fire geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Free Fire als ongeschikt voor jonge kinderen. De makers van Free Fire hebben een minimale leeftijd van 17 jaar aan het spel verbonden. Dat is uiteraard niet zonder reden. In dit spel draait alles om actie en geweld; voor jonge kinderen is dat geen wenselijke situatie, aangezien zij té veel met gewelddadige content geconfronteerd zullen worden.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?