Habbo Hotel

Is Habbo Hotel geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Habbo Hotel (tegenwoordig vaak kortweg Habbo genoemd) is een virtueel hotel, waarbij kinderen een virtueel personage aanmaken. Dit kan pas na registratie via andere sociale media. De chatrooms waaruit ieder hotel bestaat zijn grote isometrisch geprojecteerde vertrekken waarin meubilair, lichten en drankautomaten staan.

Er zijn twee types vertrekken: openbare ruimtes en gastenkamers. Gebruikers kunnen zelf een kamer aanmaken en deze inrichten met eigen spullen. Het verdien-model voor de makers van het spel is dat kinderen virtueel meubels kopen met behulp van de creditcard van hun ouders.

Via de chatrooms of een console kan de gebruiker met zijn vrienden berichten uitwisselen. Het stelt hem ook in staat te achterhalen wie van zijn vrienden online is, en hij kan makkelijk naar dezelfde ruimte als zijn vrienden gaan, door middel van een ‘volg’-knop.

Specificaties app

  • Platforms: webbrowser, iOS, Android, Microsoft Windows
  • Categorie: game, sociaal netwerk
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 13+
  • Beoordeling content: ouderlijk toezicht
  • Advertenties: geen
  • In-app aankopen: € 1 – € 44

Pluspunten

Habbo Hotel is een kleurrijk spel dan helemaal tegemoetkomt aan de belevingswereld van jonge kinderen. Ze kunnen er hun eigen kamer inrichten en zelf gasten ontvangen. Qua opzet lijkt het op MovieStarPlanet.

Minpunten

Volwassen ‘vermommen’ zich met een valse identiteit als kind en kinderen kunnen hiermee geconfronteerd worden als deze persoon contact zoekt. Vaak zijn deze opmerkingen seksueel getint. Deze personen werken zeer geraffineerd en maken werk van een goed opgebouwd contact.

Bij de politie zijn meldingen binnen gekomen over Habbo Hotel. De politie heeft onderzocht wat zij hieraan kunnen doen. Zo zit er tegenwoordig een digitaal politiebureau ín het programma. Hier worden antwoorden gegeven op vragen van kinderen aan de politie.

Er zit dus een échte politieagent in het spel. Chatberichten worden gecontroleerd door de ‘moderator’. Onbekenden die echter kwade bedoelingen hebben, kennen trucjes om deze controles te omzeilen. Mensen kunnen ook om betaalgegevens vragen bij kinderen. Bankgegevens achterhalen wordt phishing (zie begrippenlijst) genoemd en komt relatief vaak voor.

Is Habbo Hotel geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Habbo Hotel als ongeschikt voor jonge kinderen. Het is bij deze app niet makkelijk om je kinderen ervoor te behoeden dat ze met grove taal, intimidaties of seksuele content te maken krijgen.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?