Head Soccer

Beschrijving app

Ben je op zoek naar een leuk en relatief makkelijk voetbal spel? Met Head Soccer zit je dan goed! Dit spelletje is binnen een paar seconden te leren en biedt ongelooflijk veel plezier.

In het spel heb je zeven verschillende modes; Arcade, Toernooi, Survival, League, Head Cup, Death Mode en Fight Mode. Het is hierbij zaak om de bal zo lang mogelijk te koppen en hierdoor je tegenstanders uit te schakelen. Elke modes heeft weer speciale kenmerken. In de Arcade modes is de bal bijvoorbeeld een normale voetbal, terwijl in de Fight Mode de bal in de vorm van een bom is. Uiteindelijk draait het om één ding: meer doelpunten dan je tegenstander maken.

In het spel kan je meer dan 80 verschillende karakters selecteren. Elk karakter heeft weer speciale eigenschappen, waaronder dodelijke schoten met prachtige namen als ‘Dragon Shot’, ‘Lightening Shot’ en ‘Ice Shot’.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Sport
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 0,69 – € 76,45 per item

Pluspunten

Het spelletje draait puur om behendigheid, timing en strategie. Daag je tegenstander op de juiste manier uit, zodat je de bal in het doel van de tegenstander kan koppen/trappen. Voor jonge kinderen is dit niet alleen een plezierig spelletje, maar ook een leerzaam spelletje.

Een bijkomend pluspunt is dat het spel ongelooflijk uitgebreid is. De verschillende modes en de verschillende karakters zorgen voor voldoende variatie. Er zijn veel soortgelijke games te vinden, maar door de variatie in Head Soccer is dit één van de leukere.

Via het online gamecenter kan je bovendien tegen vrienden spelen. Versla je vrienden en kroon jezelf tot Head Soccer kampioen.

Minpunten

Het is jammer dat sommige modes een ietwat gewelddadige oorsprong/vormgeving hebben. Dat is onder andere terug te zien in de Fight Modes, waarbij de bal in de vorm van een bom is. Dit is niet geschikt voor jonge kinderen.

Daarnaast is het spijtig dat je in het spel de mogelijkheid hebt tot het doen van in-app aankopen. Behoed je kinderen hiervoor door een wachtwoord op de App store in te stellen.

Is Head Soccer geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Head Soccer als geschikt voor jonge kinderen. Met dit spel kunnen kinderen voldoende plezier krijgen en ondertussen een hoop leren. Het draait hierbij tenslotte om behendigheid, om een juiste strategie en om timing. Voor de motoriek van kinderen is Head Soccer dan ook een aanrader.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?