Homescapes

Beschrijving app

Loop een oud herenhuis binnen en geef het herenhuis een volledige make-over. Dat is in feite het doel van het interessante en uitgebreide spel Homescapes. Dit spel is in grote lijnen te vergelijken met de game Gardenscapes. In Homescapes help je de uitermate vriendelijke en goedlachse butler Austin. Het grote herenhuis is van zijn ouders.

In deze app kan je het huis van de ouders van Austin naar eigen wens inrichten. Je hebt daarbij de beschikking over vele verschillende soorten meubelen én je hebt een huisdier. Een ondeugende kat houd je gezelschap, terwijl jij het huis compleet naar eigen wens inricht. De inrichting van het huis beperkt zich niet alleen tot de huiskamer en slaapkamers. Nee, je kan zelfs de garage compleet naar eigen wens inrichten.

Gedurende dit spel word je ook in contact gebracht met spannende familieverhalen en met uitdagende levels. Door levels te halen kan je sterren verdienen. Met deze sterren worden meubelen vrijgesteld en kan je het huis helemaal naar wens inrichten.   

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Puzzel
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 0,59 – € 109,99 per item

Pluspunten

Homescapes is een uitgebreid en gevarieerd spel. De levels die je dient te halen, dagen je bovendien uit. Je wordt uitgedaagd om raadsels op te lossen, om spelletjes succesvol uit te spelen en om familiegeheimen te ontrafelen. Hierdoor is Homescapes voor jonge kinderen erg leerzaam.

De makers van Homescapes blijven het spel ook continue updaten. Momenteel heb je de beschikking over duizenden ontwerp-opties. Deze ontwerpen worden aangevuld en ook zijn er meerdere karakters in het spel beschikbaar. Wil je het spel nog verder uitbreiden? Dan kan je nog in-app aankopen doen; let hier wel goed mee op.

Minpunten

We gaven hierboven al even aan dat in-app aankopen mogelijk zijn. Daar schuilt ook direct een gevaar in. Jonge kinderen hebben tenslotte nog niet het besef van geld. Hierdoor kunnen zij ongemerkt een hoop geld uitgeven. Voorkom dit door een wachtwoord in te stellen of de optie te blokkeren in het beperkingenmenu.

Is Homescapes geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Homescapes als geschikt voor jonge kinderen. Binnen Homescapes draait het om het opbouwen van een nieuw huis. Jonge kinderen worden uitgedaagd om het huis prachtig te ontwerpen. In de tussentijd moet je ook nog eens spelletjes voltooien en familiegeheimen ontrafelen. Al met al een interessant, uitdagend en gevarieerd spel.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?