Houseparty

Is Houseparty geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Houseparty is een face-to-face sociaal netwerk. Binnen deze app is het mogelijk om direct contact te hebben met vrienden, familie en kennissen. Tot wel 8 personen kunnen tegelijkertijd verbonden zijn via Houseparty.

In Houseparty is het mogelijk om je vrienden te zien, terwijl jullie op afstand van elkaar leven. Je kan met elkaar chatten, met elkaar praten en elkaar zien. Je vrienden kunnen op de hoogte worden gehouden van jouw aanwezigheid. Als jij de app opent, krijgen je vrienden namelijk een bericht. Op die manier kan je gemakkelijk en leuk contact met elkaar hebben.

In feite lijkt Houseparty veel op andere apps, waaronder op FaceTime. Daarin is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te videobellen met elkaar. Dat geldt eveneens voor Snapchat.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android en Windows
  • Categorie: sociaal netwerk
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
  • Beoordeling content: ouderlijk toezicht
  • Advertenties: nee
  • In-app aankopen: € 1,09 tot € 5,49

Pluspunten

Houseparty biedt een fraaie, leuke en laagdrempelige manier om contact te houden met vrienden. Een leuk element daarbij is dat je elkaar ook daadwerkelijk kan zien. Op die manier heb je het idee dat jullie dicht bij elkaar zijn.

Maar, je hoeft hierin niet een-op-een contact te hebben. Nee, het leuke aan Houseparty is dat je ook met meerdere mensen tegelijkertijd kan communiceren. Dit wordt ook wel aangeduid als een groepchat. Dankzij een groepchat kan je met tot wel 8 personen tegelijkertijd communiceren. Leuk als één van de vrienden bijvoorbeeld in het buitenland is. Of als je thuis aan je huiswerk zit en tegelijkertijd met je klasgenoten in contact wilt blijven.

Minpunten

Tot zover de pluspunten van Houseparty, want minpunten zijn er zeker ook.

Een fors minpunt van Houseparty is terug te vinden in het aanmaken van een account. Hierbij moet je namelijk je e-mailadres én je telefoonnummer registreren. Op die manier heeft Houseparty al snel de beschikking over veel persoonlijke gegevens.

Ook heeft Houseparty een behoorlijke impact op je internetverbruik. De app heeft namelijk veel data nodig. Mocht je de app veel buiten de wifi om gebruiken, dan kan je tegen hoge internetkosten aan lopen.

Bovendien kunnen ook onbekende mensen jouw account toevoegen. Als je hier onvoorzichtig mee bent, is het mogelijk om in contact te komen met mensen met kwade bedoelingen, zoals digitale kinderlokkers.

Is Houseparty geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Houseparty als ongeschikt voor jonge kinderen. Voor het aanmaken van een account binnen Houseparty heb je een eigen e-mailadres én telefoonnummer nodig. Het is voor jonge kinderen vanwege privacyredenen niet wenselijk om dergelijke gegevens aan een app te verbinden. Ook bestaat het gevaar dat jonge kinderen in aanraking komen met onbekende mensen; met alle mogelijke gevolgen van dien.

Vanaf de middelbareschoolleeftijd zouden kinderen die al enige ervaring met sociale media op hebben gedaan de app onder toezicht kunnen gebruiken.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

1 Comment

Wat is jouw mening of vraag over deze app?