Netflix

Is Netflix geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Netflix is een app voor het streamen van films en tv-afleveringen. Hierbij ga je een abonnementsvorm aan, waarmee je vervolgens vele films en series kan bekijken.

Door de jaren heen heeft Netflix een uitgebreid aanbod van films en series weten te creëren. Je kan hele weken vullen met het kijken van allerlei films en series op Netflix. Deze films en series zijn door Netflix onderverdeeld in categorieën, zoals voor het hele gezin, actie en comedy.

Voor het kijken van films en series op Netflix dien je een abonnement af te sluiten. Je hebt de keus uit twee verschillende abonnementen, waarbij het onderscheid wordt gemaakt door de hoeveelheid apparaten waarop je kunt streamen. Je kan van Netflix gebruik maken op je telefoon, tablet en laptop.

Specificaties app

  • Platforms: webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: amusement
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: ouderlijk toezicht
  • Advertenties: geen
  • In-app aankopen: ja, verschillende abonnementsvormen

Pluspunten

Met Netflix kan je op een gemakkelijke manier naar je favoriete series en films kijken. Het aanbod is bovendien ongeloof uitgebreid, waardoor het een on-uitputtende bron van amusement en vermaak is. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Netflix biedt de mogelijkheid om een speciaal kinderprofiel (kids) aan te maken, zodat ze niet met voor hen ongeschikte content worden geconfronteerd.

Tip: maak een profiel aan voor kinderen

Netflix onthoudt daarbij ook welke series en films je in het verleden hebt gekeken. Op basis daarvan doet Netflix aanbevelingen; dankzij deze app kan je dus in aanraking komen met leuke, nieuwe series en films.

Een bijkomend voordeel van Netflix is het feit dat je films en series kan downloaden. Hierdoor kan je ook gebruik maken van de app op locaties waar je geen internetverbinding hebt, bijvoorbeeld tijdens een (lange) vlucht.

Minpunten

Op Netflix staat een ongelooflijk uitgebreid aanbod van series en films. Hierdoor kunnen jonge kinderen echter gemakkelijk in contact komen met bijvoorbeeld films met geweld, seksueel getinte films of horrorfilms.

Daarnaast kan Netflix een verslavende uitwerking op jonge kinderen hebben. Dit kan ten koste gaan van het concentratievermogen, van de leercurve en van de algehele gemoedstoestand van het kind.

De sociale controle op Netflix is nihil; als ouders zijnde is het lastig om in de gaten te houden welke films/series je kinderen aan klikken, tenzij je een speciaal kinderprofiel aanmaakt.

Is Netflix geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Netflix als geschikt voor jonge kinderen, mits je de moeite neemt om een speciaal kinderprofiel aan te maken. Let erop dat er geen enkel filter is wanneer ze Netflix via de ‘ingang’ voor volwassenen benaderen.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?