PUBG

Is PUBG geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

PUBG, PlayerUnknown’s Battlegrounds is een battle royale. In dit spel word je samen met 100 andere spelers op een eiland gedropt, een soortgelijke opzet als bij het eveneens populaire spel Fortnite. Op dit eiland zijn wapens en voorwerpen aanwezig. Met behulp van deze producten kan je andere spelers doden. Het doel van het spel is om zo lang mogelijk in leven te blijven. Uiteindelijk blijft er één speler over. Ben jij dit? Dan ben je de winnaar van het spel.

Gedurende het spel wordt het speelgebied steeds kleiner. Hierdoor word je geconfronteerd met de andere spelers, waarbij een hoop geweld en strijd los kan barsten. Dit spel is voor zowel de Xbox als voor Android, iOs en Windows geschikt.

Je kan dit spel ook samen met vrienden spelen, waarbij je een strategie uit kan stippelen. Dit spelelement gaat gepaard met een hoop teamwork. Tijdens het spelen van PUBG heb je bovendien de beschikking over zeer realistische wapens.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser, iOS, Android, Windows, Xbox One, PS4
  • Categorie: game
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 17+
  • Beoordeling content: PEGI 16
  • Advertenties: ja
  • In-app aankopen: Ja

Pluspunten

Een mooi onderdeel van dit spel zijn de hoogwaardige graphics. Het spel ziet er bijzonder realistisch uit. Als je dit spel speelt, heb je de indruk dat je zelf écht op het eiland aanwezig bent.

Bovendien is het spel ontzettend spannend. Hierdoor is het ook een goede training voor je concentratievermogen. Eén moment van verslapping kan namelijk het einde van het spel betekenen. 

Minpunten

In PUBG draait het in feite maar om één ding: geweld. Je dient de andere spelers uit te schakelen. Dit gaat niet gepaard met mild geweld. Nee, in dit spel is er sprake van grof geweld. Het is dan ook absoluut niet geschikt voor jonge kinderen.

Een ander nadeel is dat het spelletje behoorlijk veel ruimte in beslag neemt. Veel gebruikers klagen dan ook over het feit dat ze andere apps moeten verwijderen om enige ruimte op hun telefoon te maken. PUGB neemt zoveel ruimte in vanwege de prachtige graphics.

Is PUBG geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt PUBG als ongeschikt voor jonge kinderen. In dit spel draait het puur en alleen om (grof) geweld. Voor jonge kinderen is het zeer onverstandig als zij met dergelijke gewelddadige content geconfronteerd worden. De minimale leeftijd om dit te spelen is ook niet voor niks 17 jaar. Laat jonge kinderen in plaats hiervan liever met het vriendelijker ogende Fortnite kennismaken.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?