Rise Up

Beschrijving app

In Rise Up ben je de bediener van een ballon. Deze ballon dien je te beschermen tegen allerlei blokken die uit de lucht komen vallen. Het is een kwestie om deze blokken te vermijden, zodat je de ballon zo ver mogelijk kan transporteren.

Indien je ballon tegen één van de hindernissen aankomt, knapt de ballon. Op dat moment is het spel afgelopen en moet je opnieuw beginnen. Je kan echter alle hindernissen uit de weg helpen door ze weg te smijten. Let daarbij wel goed op; de hindernissen kunnen via de randen weer terug stuiteren en daarbij alsnog je ballon aanraken.

Het spel is simpel met één vinger te bedienen en heeft eindeloze levens. Hierdoor blijf je getriggerd om dit spel te blijven spelen; erg leuk!

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Arcade
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 2,29 – € 3,39 per item

Pluspunten

Rise Up is een ongelooflijk leuk en uitdagend spel. Jonge kinderen kunnen een hoop van dit spel leren. Het draait namelijk om timing, om reflexen, om logisch nadenken en om behendigheid. Al deze componenten kunnen spelenderwijs getraind worden door dit spelletje te spelen.

Een ander pluspunt is dat je een oneindig aantal levens hebt. Hierdoor kan je dit spel blijven spelen en hoef je niet te wachten totdat de levens bijgevuld zijn, zoals bij bijvoorbeeld Candy Crush Saga.

Voor jonge kinderen is het tevens fijn dat de nadruk op een simpele ballon ligt. Bij dit spelletje komt geen geweld om de hoek kijken en bovendien heeft het spelletje een vrolijk uiterlijk.

Minpunten

Een duidelijk minpunt van Rise Up is de ongelooflijke hoeveelheid van reclames en advertenties. Het spel is gratis te downloaden, maar vervolgens word je wel na elke game geconfronteerd met reclame. Deze reclame is ook niet op de eindgebruiker afgestemd, waardoor jonge kinderen met ongewenste reclames in aanraking kunnen komen.

Daarnaast is het noodzakelijk om je kinderen te behoeden voor het doen van in-app aankopen. Maak dit onmogelijk door een wachtwoord op je telefoon in te stellen.

Is Rise Up geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Rise Up als geschikt voor jonge kinderen. Het is een leuk, uitdagend en onschuldig spelletje waarbij het beste in de jonge kinderen naar boven gehaald wordt. Het spelletje zorgt tevens spelenderwijs voor de verbetering van vaardigheden van jonge kinderen. Helaas worden er wel veel advertenties getoond, maar dat valt uiteindelijk te overzien.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?