Skype

Is Skype geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Skype is een app/computerprogramma waarmee je video- en audiogesprekken kan voeren. Tijdens het voeren van deze gesprekken kan je ervoor kiezen om de andere persoon te zien. Bovendien is het mogelijk om te chatten. Zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak zijn er wereldwijd vele gebruikers van Skype.

Velen zullen het welbekende MSN nog kennen. In de beginjaren van deze eeuw was dit een ongelooflijk populair computerprogramma. Je kan Skype in feite zien als de opvolger van MSN.

Het gebruik van Skype is volledig gratis; wat dat betreft is het dus een prima mogelijkheid om via de telefoon contact met vrienden/familie te onderhouden.

Specificaties app

  • Platforms: webbrowser , iOS, Android, Microsoft Windows
  • Categorie: Sociaal netwerk
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: ja
  • In-app aankopen: € 3,49 tot € 16,49 per item

Pluspunten

Skype is een laagdrempelige manier om contact te onderhouden met vrienden en familie. Tegenwoordig wordt Skype ook veel op het zakelijke gebied gebruikt.

Een groot voordeel van Skype is bovendien dat het volledig gratis is. Tijdens het gebruik maken van de app kan je echter wel geconfronteerd worden met in-app aankopen; wees hier scherp op.

Het leuke aspect van Skype is ook dat je de persoon aan de andere kant van de lijn kan zien. Dit is handig als een familielid bijvoorbeeld voor langere tijd in het buitenland zit. Via Skype heb je dan alsnog het gevoel dat jullie bij elkaar zijn.

Minpunten

Voor jonge kinderen is Skype eigenlijk niet geschikt. Het wordt momenteel vooral op zakelijk gebied gebruikt en dat heeft bepaalde redenen.

Het is op Skype bijvoorbeeld mogelijk om benaderd te worden door mensen die je niet kent. Deze mensen hebben je gebruikersnaam toegevoegd en willen met je chatten. Het is echter uiterst gevaarlijk om deze gesprekken aan te gaan. Je weet tenslotte niet met wie je te maken hebt.

Daarnaast moet je bij het aanmaken van een Skype account meerdere persoonlijke gegevens invullen. Wees hier voorzichtig mee en vul alleen datgene in wat echt noodzakelijk is.

Is Skype geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Skype als ongeschikt voor jonge kinderen. Via Skype is het mogelijk om benaderd te worden door onbekende mensen. Jonge kinderen zullen de gevaren hiervan niet goed in kunnen schatten; het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat Skype een leeftijdsgrens van minimaal 12 jaar ingesteld heeft.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?