Tinder

Is Tinder geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Tinder is een datingapp waarbij het mogelijk is om nieuwe mensen te leren kennen. Het doel van Tinder is om een relatie op te bouwen met één van je matches. Het gebruik van deze app is doeltreffend en simpel; je krijgt foto’s van bestaande mensen te zien. Vervolgens kan je naar rechts of naar links swipen. Naar rechts swipen betekent dat je diegene ziet zitten; naar links swipen betekent dat je diegene niet ziet zitten.

Om gebruik te maken van Tinder dien je een account te maken. Dit account kan je vullen met persoonlijke gegevens, een korte omschrijving van jezelf en een aantal foto’s. Vervolgens word je op basis van deze foto’s gekeurd door andere mensen. De foto’s van vormen dan ook de basis van deze app.

Tinder omschrijft zichzelf als de grootste en heetste verzamelplaats voor singles. Mocht er een match ontstaan, kan je met je match gaan chatten. Dit kan echter alleen als jullie beide elkaar ‘goedgekeurd’ hebben.

Specificaties app

  • Platforms: webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: lifestyle
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 17+
  • Beoordeling content: PEGI 18
  • Advertenties: ja
  • In-app aankopen: € 0,78 tot € 204,99

Pluspunten

Tinder is een laagdrempelige manier om in contact te komen met aantrekkelijke mensen. Let wel op: mensen die jij aantrekkelijk vindt. Dit alles vindt plaats op basis van foto’s. Doordat het laagdrempelig is, kan je in contact komen met mensen die voorheen onbereikbaar waren.

Doordat er een afstand tussen jou en je match zit, biedt Tinder voor onzekere mensen uitkomst. Het is tenslotte een stuk makkelijker om via een telefoon te praten in plaats van in het echte leven.

Minpunten

De app heeft door de jaren heen veel commentaar gekregen. Tinder staat hedendaags bekend als vleeskeuring; uiteindelijk draait alles namelijk om het uiterlijk. Met name voor jonge kinderen kan dit als zeer vervelend ervaren worden. Tinder kan dan ook een negatieve invloed op de gemoedstoestand en onzekerheid van jonge kinderen hebben.

De privacy is op Tinder ook ver te zoeken. Iedereen kan de foto’s zien die jij uitgekozen hebt, maar door middel van een screenshot kunnen deze foto’s ook door iedereen opgeslagen worden.

Daarnaast bestaan er ook vele nepprofielen; profielen die zich anders voordoen dan hoe ze daadwerkelijk zijn. Dit levert gevaar op, aangezien je met een onbekend iemand in contact kan komen. Uiterste voorzichtigheid is dan ook geboden bij het gebruiken van Tinder.

Is Tinder geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Tinder als ongeschikt voor kinderen, zowel jonge als wat oudere kinderen. De gedachtegang van deze app druist in tegen de normen en waarden van vele mensen. De app staat namelijk bekend als een ‘vleeskeuring’, waarbij uiterlijk centraal staat. Voor jonge kinderen kan de app behoorlijk stuitend zijn; ook op het gebied van privacy ligt er een hoop gevaar op de loer.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?