WeChat

Is WeChat geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

WeChat is een chatdienst waarmee je makkelijk in contact kan blijven met vrienden. In de basis is WeChat te vergelijken met andere chatdiensten, zoals Telegram en WhatsApp. Maar, WeChat biedt nog meerdere unieke functies aan.

De basisfunctie van WeChat is dus om te chatten. Maar, je kan nog veel meer. Onder andere het delen van foto’s, het bewerken van foto’s en het spelen van games behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast kan je stickers (emoticons) sturen, kan je vrienden op basis van de GPS locatie vinden en kan je groepsberichten sturen. Dankzij WeChat blijf je altijd in contact met vrienden, familie en kennissen.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser, iOS, Android en Windows
  • Categorie: communicatie
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 17+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: nee
  • In-app aankopen: € 0,65 to € 16,99

Pluspunten

WeChat is een ongelooflijk uitgebreide chatdienst en biedt daarom veel plezier. Je kan met vrienden chatten, je kan vrienden vinden die dichtbij zijn en je kan plaatsnemen in groep chats. De app werkt simpel en is razendsnel.

Ook is het leuk om te bellen inclusief beelden, foto’s te delen met vrienden en foto’s te bewerken. Bij het bewerken van foto’s kan je ook gebruik maken van filters; enigszins vergelijkbaar met de filters van Snapchat.

Minpunten

De Chinese makers van deze app hebben een minimale leeftijd van 17 jaar opgegeven. Zij zijn niet zomaar tot deze beslissing gekomen. De app brengt namelijk veel gevaren met zich mee, met name voor jonge kinderen.

Momenteel maakt ruim 1 miljard gebruikers gebruik van WeChat. Het is daarbij ook mogelijk om in contact met onbekende te komen; dat wil je uiteraard bij jonge kinderen voorkomen.

Ook bevat deze app in-app aankopen waar een hoop geld aan besteed kan worden. Bescherm jezelf hiervoor door een wachtwoord op de App Store in te stellen.

Daarnaast kunnen de internetkosten ook behoorlijk oplopen door deze app. Dat is met name het geval als je besluit om te gaan video bellen bijvoorbeeld. Videobellen vreet veel data en dat kan voor een overschrijding van je datalimiet zorgen.

Is WeChat geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt WeChat als ongeschikt voor jonge kinderen. Het is een leuke chatdienst, maar wel eentje die gevaren met zich mee brengt. Zo kunnen onbekende mensen in contact met je kinderen komen. Bovendien is het noodzakelijk om een telefoonnummer te hebben voor deze app; ook dat is niet altijd wenselijk bij jonge kinderen.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?