Yubo

Is Yubo geschikt voor mijn kind?
Is Yubo geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Beschrijving app Yubo is een dating-app voor tieners tussen de 13 en 17 jaar oud. Het doel van de app is om jongeren in contact te brengen met nieuwe vrienden en potentiële romantische partners. Yubo beschrijft zichzelf als een ‘gezellige en veilige manier om nieuwe vrienden te maken’.

De app lijkt echter meer gericht op het vinden van een date dan op het maken van nieuwe vrienden. Eerst noemde de app zich Yellow, maar nadat hij bekend was komen te staan als ‘de Tinder voor Tieners’, veranderde hij zijn naam.

Specificaties app

  • Platforms: iOS en Android
  • Categorie: Sociaal Netwerk/Dating
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 13-17 jaar
  • Beoordeling content: PEGI 17
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: ja

Pluspunten

Er zijn weinig tot geen pluspunten te noemen voor Yubo. De app is in principe bedoeld om jongeren in contact te brengen met nieuwe vrienden, maar lijkt voornamelijk gericht op het vinden van dates. Het concept van Yellow lijkt op het eerste gezicht onschuldig en wellicht zelfs handig voor tieners die moeite hebben met het vinden van vrienden. De realiteit is echter anders.

Minpunten

Yubo is een gevaarlijke app voor tieners. De app biedt geen veilige omgeving voor jonge gebruikers en kan leiden tot gevaarlijke situaties. De app maakt het voor volwassenen makkelijk om zich voor te doen als tiener en zo contact te maken met jonge gebruikers. Dit kan leiden tot ongewenste seksuele interacties en zelfs tot kinderlokkers die misbruik maken van tieners.

De app heeft een 17+ beoordeling voor ongepaste inhoud, seksuele inhoud, naaktheid, geweld en drugsgebruik. Het feit dat de app alleen toegankelijk is voor tieners tussen de 13 en 17 jaar oud, terwijl de inhoud grotendeels ongepast is voor deze leeftijdsgroep, is verontrustend.

Is Yubo geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Yubo als ongeschikt voor jonge kinderen. De app biedt geen veilige omgeving voor tieners en kan leiden tot gevaarlijke situaties. We raden ouders ten zeerste af om deze app toe te staan op de telefoon van hun kinderen. Het is van belang dat ouders met hun kinderen praten over de gevaren van deze app en over veilige manieren om nieuwe vrienden te maken.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?