Je kind volgen via de telefoon

Er zijn veel apps waarover we ons als ouders zorgen maken, maar er zijn ook apps die het leven van bezorgde ouders wat aangenamer maken. Je kind kunnen volgen via zijn of haar mobiele telefoon is een van die nuttige mogelijkheden.

Wat kun je doen als je steeds via de telefoon van je kind wilt zien waar hij of zij is? Dat hangt ervan af wat voor telefoon en besturingssysteem je kind heeft. In dit artikel helpen we je met de populairste opties.

Je kind volgen op de iPhone

Hebben jij en je kind een iPhone? Dan is het makkelijk om uit te vinden waar je kind uithangt via ‘Zoek mijn’. Deze app stond tot voor kort bekend als Zoek mijn vrienden, maar nu is hij gecombineerd met Zoek mijn iPhone en kun je al je apparaten én vrienden op de kaart terugvinden. Mits ze toestemming hebben gegeven om te worden gevolgd.

Het makkelijkst is het om je kind op te nemen in een Gezin. Deze optie vind je onder de instellingen voor je Apple ID.

  • Ga naar Instellingen.
  • Zoek op Gezin.
  • Voeg een gezinslid toe door iemand uit te nodigen of een kinderaccount aan te maken (opmerking: met dit kinderaccount kunnen ook apps aangekocht of gedeeld worden, de instellingen daarvan kun je per kind wijzigen).

Als je je kind via Gezinsdeling toevoegt, kan het kind ook zien waar jij bent in de Zoek mijn-app en dat is natuurlijk ook handig.

Ook vanuit de Zoek mijn-app kun je een contactpersoon toevoegen en tijdelijk of permanent je locatie delen.

  • Tik op het tabblad Personen.
  • Ga naar Deel mijn locatie.
  • Stuur een uitnodiging aan iemand in je contactenlijst.
  • Je kunt je locatie nu één uur, tot middernacht of permanent delen.

Je kind volgen op een Android-telefoon

Heeft je kind een Android-telefoon? Dan kun je gebruikmaken van een aantal apps die eveneens met gps werken om de locatie van je kind te bepalen.

Bekende apps zijn bijvoorbeeld Find My Friends en Life360.

Wat is jouw mening of vraag over deze app?