Wat is Is dit geschikt?

Kinderen van nu maken al jong kennis met internet via gameconsoles, tablets en smartphones. Kinderen krijgen steeds eerder een eigen telefoon.

Kinderen die nu 13 of 14 zijn, kregen ‘m al toen ze 11,7 jaar oud waren. (En dit zijn cijfers uit 2017!) Maar zijn ze ook opgewassen tegen alles waar ze mee te maken kunnen krijgen?

We zijn een groep van betrokken ouders én liefhebbers van moderne technologie. Maar veiligheid voor onze (jonge) kinderen vinden we het allerbelangrijkst. Daarom hebben we de populairste apps voor pc, Mac, iPhone, Android en Windows onder de loep genomen.

Op deze website lees je onze kritische recensies. Natuurlijk beslis je helemaal zelf wat je je kind online laat doen, maar omdat we van duidelijkheid houden brengen we voor elke app een helder advies uit: is dit geschikt voor mijn kind of niet?

Daarbij beoordelen we streng: apps die een loopje nemen met de privacy of waar kinderen makkelijk in contact komen met digitale kinderlokkers zullen we nooit als geschikt beoordelen. Terwijl sommige van deze apps zich wel als nadrukkelijk voor kinderen presenteren. Gelukkig zijn er ook apps die de bescherming van onze kinderen wel serieus nemen.

Onze beoordelingen gelden voornamelijk voor jonge kinderen onder de 13 jaar, omdat daar vaak de grootste twijfel over geschiktheid bestaat, maar ook voor oudere leeftijden geven we af en toe adviezen.

Op de homepage van deze site kun je simpelweg zoeken op de naam van de app. Je kunt ook bladeren door de verschillende categorieën apps die we hebben beoordeeld. Er komen steeds nieuwe reviews bij, dus sla deze website op in je favorieten!

Heb je zelf suggesties voor apps die we moeten recenseren? Leuk, stuur ons een bericht en we gaan erachteraan!