SHAREit

Is SHAREit geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

SHAREit is een app waarmee je gemakkelijk bestanden kan delen tussen verschillende mobiele apparaten. Met SHAREit is het bijvoorbeeld mogelijk om foto’s vanaf je computer naar je tablet te sturen.

Ook kan je een back-up van bijvoorbeeld je telefoon gemakkelijk delen met je computer. Dankzij SHAREit heb je altijd de volledige controle over je bestanden; het is tenslotte een fluitje van een cent om je bestanden met andere apparaten te delen.

Om gebruik te maken van SHAREit dienen je apparaten te verbonden zijn met een WiFi-netwerk. Vervolgens kan je een hotspot aanmaken. Met behulp van deze hotspot worden de bestanden gedeeld. Het delen van de bestanden gaat behoorlijk snel.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Tools/Productiviteit
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: geen

Pluspunten

Met SHAREit ben je in staat om op een snelle, veilige en makkelijke manier je bestanden te delen. Het overzetten van de bestanden gaat bijzonder snel en technische kennis is hiervoor niet vereist.

De app wordt op meerdere platforms ondersteund. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld ook bestanden van een iPhone naar een Android tablet kan delen. Je bent volledig vrij hierin; de app kent wat dat betreft geen beperkingen.

         Een bijkomend voordeel is dat je deze app ook als software op je computer kan downloaden. Op je computer kan je dus ook gebruik maken van SHAREit.

Minpunten

Een vereiste van deze app is dat je de beschikking over een WiFi netwerk hebt. Met deze WiFi verbinding kan je vervolgens op één van de apparaten een hotspot maken. Door het andere apparaat op de hotspot aan te sluiten, kan er een verbinding tot stand gebracht worden. Om dit te bewerkstelligen is wel enige kennis vereist. Mocht de hotspot verbinding tot stand zijn gebracht, is het delen van de bestanden verder een fluitje van een cent.

Gebruikers van SHAREit klagen ook over het gebrek aan instructies. De app is niet voor een ieder volledig duidelijk.

Is SHAREit geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt SHAREit als ongeschikt voor jonge kinderen. Deze app is in de basis niet bestemd voor jonge kinderen. Jonge kinderen hebben over het algemeen geen behoefte aan de functies van deze app. Bovendien kan het gevaarlijk zijn, omdat het niet wenselijk is om met andere de gegevens op een telefoon/tablet te delen. Wees hier dus voorzichtig mee.

Heeft deze recensie je geholpen?

Wat is jouw mening of vraag over deze app?