Roblox

Is Roblox geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Stap een virtuele 3d wereld in en beleef veel avonturen met vrienden en andere gebruikers. Roblox is een ongelooflijk uitgebreide app waarin je veel avontuur en plezier kan beleven. Zo kan je met vrienden virtuele ontdekkingsreizen maken en heb je de keus uit vele sociale spellen.

Wereldwijd wordt Roblox gezien als één van de belangrijkste door gebruikers gecreëerde gaming community. Deze community wordt wereldwijd gecreëerd door ruim 30 miljoen spelers. Samen met deze spelers kan je vele avonturen beleven. Kruip in de huid van een personage en pas het personage naar wens aan. Geef je personage bijvoorbeeld een unieke uitstraling, inclusief hoeden, T-shirts en gezichten.

Roblox bevat een oneindige stortvloed aan verschillende games. Deze games kunnen door een iedereen ontwikkeld worden met behulp van Roblox Studio. Jonge kinderen kunnen hun hart ophalen, aangezien ze continue uitgedaagd worden om nieuwe spelletjes te spelen. Deze spelletjes zijn leerzaam en bieden tevens een hoop plezier.

Specificaties app

 • Platforms: Webbrowser, iOS, Android en Windows
 • Categorie: Avontuur
 • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
 • Beoordeling content: PEGI 7
 • Advertenties: Ja
 • In-app aankopen: € 0,59 – € 209,99 per item

Pluspunten

Een ongelooflijk groot pluspunt van Roblox is de variatie aan games. Deze games, ook wel mini-games genoemd, worden door de community zelf gecreëerd. Hierdoor is het aanbod gigantisch en vind je altijd wel geschikte games.

Ook is het in Roblox mogelijk om samen met vrienden te spelen. Dit spreekt voornamelijk jonge kinderen aan. Hoe leuk is het om samen met je vrienden allerlei leuke avonturen aan te gaan en spellen te voltooien?

Roblex heeft een PEGI 3 rating; hierdoor is het spelletje voor een ieder geschikt. Toch zijn er enkele zaken waar je op dient te letten als ouder zijnde; daarover lees je hieronder iets meer.

Minpunten

Binnen Roblex bestaat de mogelijkheid om in-app aankopen te doen. Dit gaat met behulp van de digitale valuta Robux. Om aan deze digitale valuta te komen, dien je echte euro’s uit te geven. Daarin schuilt een gevaar voor jonge kinderen. Voorkom dat zij in-app aankopen kunnen doen door bijvoorbeeld een wachtwoord op de App store in te stellen.

In het verleden waren er ook wel wat nieuwtjes over ongewenst taalgebruik binnen het spel en avatars die seksuele handelingen simuleerden. Maar de uitgever heeft deze kritiek snel opgepikt en maatregelen genomen voor een veilige omgeving voor jonge spelers.

Is Roblox geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Roblox als geschikt voor jonge kinderen. Roblox is een uitgebreide community waarin jonge kinderen veel plezier kunnen hebben. Een belangrijk pluspunt daarbij is dat ze dit spel ook samen met vrienden kunnen spelen. Al met al bestempelen we Roblox als een leerzaam en plezierig spel voor jonge kinderen.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

6 Comments

 1. anoniem(naam prive)

  ik heb zelf ook roblox en het is echt leuk zowiezo op je telefoon of ipad\tablet telefoon computer ik doe het zelf op me computer en op me tableg

 2. herlinde

  doordat mijn kleinkind mijn paswoord kent ben ik elke maand 100 euro kwijt ,alleen door dat spel is dat de bedoeling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. adi

  nadat duizenden betaalt voor roblox , account deleted ,maar gulukkig maar toen ik ging zoeken blijkt dat roblox is de meeste gevalijke gaming website voor kids
  kids abeus
  kids hirror
  kidds sexuel abues
  kids voelen arm
  kids geven alles wat ze hebben voor t spelletjes
  verslaavend

Wat is jouw mening of vraag over deze app?