Squla

Is Squla geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Met Squla kan je spelenderwijs beter worden in alle schoolvakken. De app is specifiek geschikt voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 8. Squla wordt ook wel gezien als een oefenplatform voor thuis. Op sommige scholen tellen de behaalde resultaten in deze app zelfs mee voor het rapport.

Squla is een app die je op een telefoon kan gebruiken, maar ook op een tablet en op een computer. Als je een account hebt aangemaakt, worden je behaalde resultaten gesynchroniseerd. Dit betekent dat de behaalde resultaten op alle apparaten zichtbaar zijn en bijgehouden worden.

Om gebruik te maken van Squla dien je een lidmaatschap aan te gaan. De kosten hiervan bedragen € 7,95 per maand bij een jaarabonnement. Je kan ook kiezen voor een halfjaar-abonnement of voor een maandabonnement. Als je voor meerdere kinderen een abonnement afsluit, krijg je een korting van Squla.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android en Windows
  • Categorie: educatief
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: nee
  • In-app aankopen: € 11,99 – € 95,40 per item

Pluspunten

Voor jonge kinderen is Squla een interessante, leerzame en plezierige app. Op een leuke manier wordt er namelijk aan de vaardigheden van jonge kinderen gewerkt. Jonge kinderen komen in aanraking met spelletjes en met leuke oefenopdrachten.

Zoals Squla het zelf zegt, worden de zintuigen geprikkeld door deze app. De kinderen worden uitgedaagd om te leren, om de spelletjes tot een goed eind te volbrengen en om nieuwe dingen te ontdekken. Het is daarom ook niet geheel verwonderlijk dat sommige basisscholen Squla als volwaardig lesmateriaal beschouwen.

Voor ouders biedt Squla ook nog een bijzonder pluspunt aan. De ouders kunnen namelijk instellen dat ze wekelijks een e-mail krijgen met de vorderingen van hun kind. Op die manier hebben ouders een bepaalde controle over het kind, terwijl de kinderen hier zelf niet rechtstreeks mee geconfronteerd worden. Erg prettig voor zowel de ouder als voor het kind.

Minpunten

Helaas is Squla alleen te gebruiken als je een internetverbinding hebt. Dit betekent dat je de app spijtig genoeg niet in bijvoorbeeld het vliegtuig of de auto kan gebruiken.

Is Squla geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Squla als geschikt voor jonge kinderen. Deze app is in het leven geroepen specifiek voor jonge kinderen en biedt hen een hoop plezier. Daarnaast leren de kinderen ongelooflijk veel van deze app. De kinderen leren dusdanig veel, waardoor sommige basisscholen deze app als volwaardig lesmateriaal beschouwen. Dat zegt in onze ogen al voldoende.

Heeft deze recensie je geholpen?

2 Comments

  1. Op pc geeft hij elke x aan kan geen verbindingen maken met het internet zodra je wilt beginnen met oefenen.

Wat is jouw mening of vraag over deze app?