Spotify

Is Spotify geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Met Spotify is het mogelijk om naar je favoriete muziek en podcasts te luisteren. Je hebt een toegang tot een virtuele wereld boordevol met muziek en podcasts. Je kan naar albums van bekende artiesten luisteren, maar je kan ook zelf afspeellijsten maken.

Het luisteren naar muziek op Spotify is gratis. Maar, tussen twee nummers in worden er advertenties getoond. Om dat te voorkomen, kan je een Premium abonnement afsluiten. De kosten hiervoor bedragen € 9,99 per maand.

Door de jaren heen is Spotify steeds intuïtiever geworden. Men heeft bijvoorbeeld zelf afspeellijsten gecreëerd die specifiek toegespitst zijn op jouw stemmingen. Ben je bijvoorbeeld verdrietig? Dan kan je voor een gevoelige afspeellijst kiezen.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Muziek en audio
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
  • Beoordeling content: Ouderlijk toezicht
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: Vanaf € 9,99 per maand

Pluspunten

Met Spotify heb je in één klap de beschikking over nagenoeg alle muziek. Je kan zelf afspeellijsten samenstellen en daardoor op een gemakkelijke manier naar al je favoriete nummers luisteren.

Als je een account op Spotify maakt, wordt tevens alles gesynchroniseerd over je apparaten. Je hebt dus op je telefoon en op je tablet de beschikking over dezelfde muziek en dezelfde afspeellijsten. Gemak dient de mens.

De muziekkwaliteit van Spotify is bijzonder goed te noemen. Je kan al je favoriete nummers in hoge kwaliteit afspelen. Bovendien kan je nummers downloaden, zodat je ook offline naar de muziek kan luisteren.

Op Spotify zijn ook veel kinderliedjes te vinden. Voor jonge kinderen is het luisteren naar Spotify dan ook erg leuk. Zeker als je een leuke afspeellijst vindt vol met kinderliedjes of deze afspeellijst zelf maakt.

Minpunten

Als je besluit om geen Premium abonnement te nemen, word je veelvuldig bestookt met advertenties. Deze advertenties zijn niet op de gebruiker afgestemd en kunnen daardoor ongeschikte content voor bijvoorbeeld jonge kinderen bevatten.

Binnen Spotify is het niet mogelijk om bepaalde genres uit te schakelen. Jonge kinderen kunnen dus op zoek naar een liedje gaan, maar ondertussen allerlei andere liedjes tegenkomen. Als ouder zijnde is het raadzaam om daar scherp op te zijn.

Is Spotify geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Spotify als geschikt voor jonge kinderen. Spotify herbergt ongelooflijk veel kinderliedjes, waar jonge kinderen oprecht van kunnen genieten. Met Spotify heb je de beschikking over hoge kwaliteit audio, kan je afspeellijsten synchroniseren en kan je ook offline naar muziek luisteren. Enige aandachtspunt is om het zoekgedrag van je jonge kinderen in de gaten te houden.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?