YouTube Kids

Is YouTube Kids geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

YouTube Kids is een variant van de welbekende YouTube-app. Op YouTube is het mogelijk om video’s te plaatsen en video’s te bekijken. Deze video’s lopen uiteen van muziekclips tot aan actuele nieuwsitems.

Binnen YouTube Kids is alle content echter gericht op jonge kijkers. Hierdoor zal je op YouTube kids geen gewelddadige content of andere ongewenste content tegenkomen. Alle filmpjes zijn tenslotte afgestemd op jonge kijkers.

YouTube Kids promoot zichzelf als een wereld vol leer- en speelplezier voor jonge kinderen. Het is dus goed mogelijk om je kinderen een hoop te leren met behulp van YouTube Kids. Mede hierdoor gebruiken sommige scholen YouTube Kids al als lesstof of als ontspanning.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser, iOS, Android en Windows
  • Categorie: Muziek en video
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 0-5 jaar
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: Nee

Pluspunten

Het belangrijkste pluspunt van YouTube Kids is hoe dan ook het feit dat ouders zelf bepalen wat hun kinderen kunnen kijken. Ouders hebben namelijk de volledige controle over de content op YouTube Kids. Je kan dus zélf bepalen naar wat voor filmpjes je kinderen kunnen kijken.

Een bijkomend voordeel is dat je een zogeheten kinderprofiel in kan stellen. In dit profiel kan je kijkvoorkeuren aangeven en videoaanbevelingen instellen. Op die manier heb je, als ouders zijnde, echt de volledige controle over het kijkgedrag van je kinderen.

Ook is het mogelijk binnen YouTube Kids om een timer in te stellen. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel uur per dag je kinderen naar YouTube Kids mogen kijken. Dankzij dergelijke instellingen houd je de optimale controle over het online gedrag van je kinderen.

Minpunten

YouTube Kids maakt gebruik van innovatieve filters. Deze filters zorgen ervoor dat er alleen geschikte content op YouTube Kids geplaatst wordt. Maar, helaas sluipen er wel eens filmpjes door met ongewenste content.
Je kinderen kunnen dan alsnog geconfronteerd worden met ongewenste- en gewelddadige content. Mocht je een dergelijke video tegenkomen, kan je deze direct melden. YouTube Kids zorgt er vervolgens voor dat de video zo snel mogelijk verwijderd wordt.

Is YouTube Kids geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt YouTube Kids als geschikt voor jonge kinderen. We zijn van mening dat YouTube ongeschikt is voor jonge kinderen, maar YouTube Kids is wél geschikt. Dat kan ook bijna niet anders met zo’n naam. In de YouTube Kids-app kan je namelijk een wereld vol leer- en speelplezier voor kinderen vinden. Hierdoor is de app niet alleen goed voor veel plezier, maar ook nog eens leerzaam.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?