Happy Glass

Beschrijving app

Een leuk puzzelspelletje voor jonge kinderen is Happy Glass. In dit spel zie je op het scherm een leeg glas staan. Dit glas heeft een verdrietig gezichtje; jij kan daar verandering in aan brengen.

Door lijnen te tekenen, kan je het glas namelijk weer laten vullen. Als het glas gevuld is met de vloeistof, zal het gezichtje op het glas blij worden. In dit spel draait het om creativiteit en om out of the box te denken. Wat dat betreft is dit spel uitermate geschikt voor jonge kinderen; zij kunnen hier een hoop van leren.

Het spel biedt bijzonder veel levels, waardoor de gebruiker continue uitgedaagd wordt om nieuwe manieren te verzinnen. Als je het glas vol weet te krijgen, geeft dat een voldaan gevoel. Niet alleen omdat je het level uitgespeeld hebt, maar ook omdat de smiley op het glas vrolijk is.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Puzzel
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 1,09 – € 104,99 per item

Pluspunten

Met dit spel wordt de gebruiker continue uitgedaagd om zijn/haar creativiteit te gebruiken. Voor jonge kinderen is dit dan ook een wijze les. Om op een spelenderwijs te leren om je creativiteit te gebruiken, is bijzonder interessant. Mede daardoor is dit spel onder (jonge) kinderen behoorlijk geliefd.

Happy Glass is bovendien één van de meest onschuldige spelletjes voor jonge kinderen. Er komt hier geen geweld of grof taalgebruik bij kijken. Nee, het draait alleen om een simpel glas. Dat glas is eerst verdrietig; aan jou de taak om het glas weer vrolijk te maken.

Minpunten

Net zoals vele andere apps zijn de advertenties in deze app ook erg aanwezig. Ongeveer om de 20 seconden word je geconfronteerd met advertenties; voor jonge kinderen is dat niet wenselijk. Het is tenslotte altijd maar de vraag wat er in de advertenties naar voren komt.

Het is mogelijk om een advertentievrije variant te krijgen, maar daar moet je wel voor betalen. Let daarom goed op je kinderen, zodat ze geen in-app aankopen kunnen doen. Jonge kinderen hebben hier geen besef van, terwijl de kosten wel op kunnen lopen tot meer dan € 100,00 voor een Happy Subscription.

Is Happy Glass geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Happy Glass als geschikt voor jonge kinderen. Het is een onschuldig en uitdagend spelletje waarmee de hersenen bijzonder goed getraind worden. De gebruiker moet creatieve manieren verzinnen om het glas vol te krijgen; voor jonge kinderen is dit een prima training.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?