Kick the Buddy

Beschrijving app

Kick the Buddy is een interactief actie spelletje, waarbij alles om een klein poppetje draait. Op dit poppetje kan je je frustratie botvieren. Zo ben je in de mogelijkheid om hem een virtueel pak slaag te geven. Als je het helemaal bont aan wil pakken, kan je het poppetje ook martelen.

Binnen het spel heb je ook de mogelijkheid om een foto van een persoon te uploaden. Deze foto wordt vervolgens op het hoofd van het poppetje getoond. Op die manier kan je je frustratie kwijt over een bepaald persoon uit je leven.

De ontwikkelaar van Kick the Buddy omschrijft het spelletje zelf als volgt: “Explodeer, vernietig, vuur, schiet, bevries en denk niet eens aan stoppen. Je hebt nu een onbeperkt arsenaal om te gebruiken; automatische geweren, een nucleaire bom, raketten en granaten’. Deze omschrijving geeft duidelijk aan dat dit spelletje om één ding draait: geweld.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Actie
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
  • Beoordeling content: PEGI 7
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 1,19 – € 94,99 per item

Pluspunten

Hoogstwaarschijnlijk heb je zelf ook wel eens een gefrustreerd gevoel. Je kan hier iets aan doen, maar daarbij moet je wel iets hebben om je af te reageren. Wat dat betreft is Kick the Buddy een uitkomst. In dit spelletje kan je perfect je frustratie en je agressiviteit kwijt. Voor sommige gebruikers biedt Kick the Buddy derhalve uitkomst. Het is beter om een virtueel poppetje te slaan in plaats van een persoon in het échte leven.

Minpunten

Als we zo vrij mogen zijn om onze mening te geven: het is een vrij kansloos spelletje. In dit spel is eigenlijk geen doel te vinden, terwijl dat bij andere spelletjes wél het geval is. In Kick the Buddy draait het puur om het martelen/slaan van een virtueel poppetje.

Bij het opstarten van het spelletje word je al snel met een betaalde versie geconfronteerd. Het is daarbij belangrijk om goed op te passen, voordat je een abonnement van € 7,99 per week aan gaat. Gedurende het spelen van Kick the Buddy blijven overigens aanbiedingen komen voor het doen van in-app aankopen.

Is Kick the Buddy geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Kick the Buddy als ongeschikt voor jonge kinderen. In dit spel draait het maar om één ding; het toepassen van geweld. Voor jonge kinderen is dat absoluut geen gewenste situatie. Ons advies is dan ook om jonge kinderen ver weg van dit spelletje te houden.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?