Minecraft

Is Minecraft geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Minecraft is een interessant en leerzaam spelletje voor de mobiele telefoon, voor de tablet, voor de computers en voor game consoles. Veel gebruikers vergelijken Minecraft met Lego. Het is bij Minecraft namelijk mogelijk om met digitale blokken een hele leefomgeving te bouwen. Let op: de aanschaf van dit spelletje kost geld (ongeveer € 7,00 in de Google Play Store).

Binnen het spel heb je de keus uit twee verschillende speltypen: survival modus en creative modus. In de survival modus is het noodzakelijk om te overleven. Hierbij moet je dus op zoek naar voedsel, moet je je verdedigen tegen vijanden en moet je bouwmaterialen verzamelen. In de creative modus heb je meer mogelijkheden; zo is het niet mogelijk om aangevallen te worden door vijanden en kan je vliegen.

Wereldwijd is Minecraft één van de meest populaire spellen. Binnen Minecraft heb je veel omgevingen, zodat je continue met nieuwe elementen in aanraking komt. Mede hierdoor biedt het spelletje elke weer een nieuwe uitdaging.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android, Microsoft Windows, gameconsoles
  • Categorie: game
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 9+
  • Beoordeling content: PEGI 7
  • Advertenties: geen
  • In-app aankopen: € 0,50 – € 49,99 per item

Pluspunten

Minecraft is een ongelooflijk uitgebreid en veelzijdig spel. Hierdoor komen jonge kinderen voor leuke uitdagingen te staan; dit zal hen alleen maar helpen in de ontwikkeling.

Bovendien kan het spel voor jonge kinderen een stimulans zijn. Een stimulans om steeds beter te worden en een mooie online wereld te creëren. Uiteraard is het zaak om daarin niet door te slaan. Ook bij Minecraft ligt een verslaving op de loer.

Minpunten

Een nadeel van Minecraft is het feit dat je kind in-app aankopen kan doen. Dit kan je echter gemakkelijk voorkomen door een wachtwoord op je telefoon/tablet in te stellen.

Daarnaast is de sociale controle op Minecraft niet al te groot. Het is voor jou, als ouder, lastig om in de gaten te houden wat je kind exact op Minecraft uitvoert. Gelukkig bestaan daar ook oplossingen voor; binnen Nederland bestaan meerdere minecraftwerelden welke gecontroleerd worden door bepaalde organisaties. Dit vindt plaats op een Nederlandse server; het team dat de server beheert, handhaaft de digitale wereld.

Is Minecraft geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Minecraft als geschikt voor jonge kinderen. Jonge kinderen kunnen een hoop leren van het spel, waaronder het opbouwen van een eigen wereld en het creatieve denken. Het is wel aan te raden om af en toe mee te kijken, zodat je weet in welke online wereld je kinderen zich op dat moment bevinden. Ook moet je ongewenste in-app aankopen voorkomen door bijvoorbeeld een wachtwoord in te stellen.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?