Subway Surfers

Is Subway Surfers geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Subway Surfers is een uitdagend en leuk spel voor kinderen. Dit spel kan gespeeld worden op een telefoon en op een tablet en is één van de meest populaire spellen. In 2018 was dit spel bijvoorbeeld de allereerste met meer dan 1 miljard downloads in de Google Play Store.

In 2012 werd dit spel gelanceerd; het doel van het spel is om te vluchten voor een inspecteur en zijn hond. Je moet vluchten voor deze inspecteur, omdat je graffiti hebt aangebracht langs het treinspoor. Gedurende je vlucht dien je treinen te ontwijken, dien je afzettingen te ontwijken en kan je extra munten verzamelen. Met deze munten kan je vervolgens meerdere personages vrijspelen.

Ook is het in Subway Surfers mogelijk om bijvoorbeeld te surfen op een hoverboard en om te glijden over kabels. Je kan tevens in het spel verschillende missies vinden, welke je vervolgens dient te voltooien. Het uiteindelijke doel is zoveel mogelijk punten te halen en zoveel mogelijk missies te voltooien.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Arcade
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 9+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 1,09 – € 109,99 per item

Pluspunten

Het aantal downloads van dit spelletje geeft duidelijk aan hoe populair het spel is. Deze populariteit is voornamelijk te danken aan de eenvoud van het spel. Het bevat geen ingewikkelde constructies; mede daarom is het voornamelijk geschikt voor jonge kinderen.

Subway Surfers is dan ook een ideaal spelletje voor kinderen om plezier te maken. Om dat plezier zo lang mogelijk te waarborgen, kent dit level een oneindig aantal levels. Hierdoor blijft het een leuk spel om te spelen.

Minpunten

Dit spel draait om het vluchten voor een inspecteur en zijn hondje. De basis van dit spelletje is daarom enigszins dubieus, aangezien het spuiten van graffiti volgens de wet verboden is. Voor jonge kinderen was het beter geweest als de aanleiding voor dit spelletje anders zou zijn.

In dit spelletje is het mogelijk om in-app aankopen te doen. Deze aankopen variëren van € 1,09 voor 7.500 coins tot aan € 109,99 voor 1.200.000 coins. Let hierop met jonge kinderen: een foutje snel gemaakt. Het slimst is het om altijd een wachtwoord op aankopen in de app in te stellen.

Is Subway Surfers geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Subway Surfers als geschikt voor jonge kinderen. Het is in de basis een onschuldig en interessant spelletje, waar kinderen veel plezier van hebben. Het is wel aan te raden om je kinderen uit te leggen dat graffiti spuiten verboden is. Daarnaast dien je de telefoon/tablet af te schermen met een wachtwoord, zodat in-app aankopen onmogelijk zijn.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?