BeReal

Is BeReal geschikt voor mijn kind?
Is BeReal geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

BeReal is een sociale app speciaal ontworpen voor tieners. Met de app kunnen tieners in contact komen met andere tieners en hun gevoelens en gedachten delen in een veilige en beschermde omgeving. In tegenstelling tot andere sociale media, heeft BeReal geen filters of likes.

De app biedt verschillende functies, waaronder het delen van foto’s en berichten, het stellen van vragen aan de community en het ontvangen van anonieme feedback. De gebruikers kunnen ook deelnemen aan groepschats en nieuwe vrienden ontmoeten.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android
  • Categorie: Sociaal netwerk
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 13+
  • Beoordeling content: PEGI 12
  • Advertenties: Nee
  • In-app aankopen: Ja

Pluspunten

Een groot voordeel van BeReal is dat de app specifiek is ontworpen voor tieners. Dit betekent dat de app een veilige omgeving biedt voor tieners om hun gevoelens en gedachten te delen en in contact te komen met andere tieners. De app heeft geen filters of likes, waardoor het de druk wegneemt om populair te zijn en te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Een ander voordeel van BeReal is dat de app anonieme feedback biedt. Hierdoor kunnen tieners eerlijke feedback krijgen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de gevolgen. Dit kan hen helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en zichzelf beter te begrijpen.

Minpunten

Hoewel BeReal een veilige omgeving biedt voor tieners, kan de app ongeschikt zijn voor jongere kinderen. De app heeft een PEGI 12-beoordeling vanwege het delen van persoonlijke informatie en mogelijk ongepaste inhoud. Ouders moeten zich bewust zijn van de risico’s van het gebruik van deze app door jongere kinderen en de activiteiten van hun kinderen op de app in de gaten houden.

Een ander nadeel van BeReal is dat de app in-app aankopen biedt. Hoewel deze aankopen niet essentieel zijn voor het gebruik van de app, kunnen ze wel zorgen voor extra kosten. Ouders moeten daarom alert zijn op mogelijke aankopen en kunnen ervoor kiezen om in-app aankopen te beperken of te blokkeren.

Is BeReal geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt BeReal als ongeschikt voor jonge kinderen. BeReal is een sociale app speciaal ontworpen voor tieners. Ouders moeten zich echter bewust zijn van de PEGI 12-beoordeling en in-app aankopen en ervoor zorgen dat de app alleen door geschikte leeftijdsgroepen wordt gebruikt.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?