Kik Messenger

Is Kik Messenger geschikt voor mijn kind?
Is Kik Messenger geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

Kik Messenger is een instant messaging app waarmee gebruikers gratis berichten, foto’s en video’s kunnen versturen. De app is beschikbaar voor iOS en Android en biedt de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Kik Messenger wordt vooral gebruikt door tieners en wordt meestel kortweg ‘Kik’ genoemd.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android
  • Categorie: sociaal netwerk
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 13+
  • Beoordeling content: PEGI 12
  • Advertenties: ja
  • In-app aankopen: ja

Pluspunten

Kik Messenger is een gebruiksvriendelijke app die veel functies biedt om te communiceren met vrienden en familie. Het heeft een unieke gebruikersnaamfunctie, waardoor je je telefoonnummer niet hoeft te delen. Dit maakt het gemakkelijk om contact te leggen met mensen over de hele wereld. Kik heeft ook een ingebouwde browser, wat handig kan zijn om snel iets op te zoeken. De app heeft een leuke en kleurrijke interface

Minpunten

Hoewel de app een leuke manier biedt om te communiceren met vrienden, zijn er ook enkele risico’s aan verbonden. Het grootste verschil met WhatsApp is het feit dat geen telefoonnummer nodig is om Kik te gebruiken. Iedereen kan een account aanmaken en liegen over zijn of haar identiteit. Natuurlijk is Kik ook te gebruiken voor onschuldige berichtjes, maar het is een feit dat Kik enkele keren in opspraak is gekomen door misbruik.

Kik Messenger wordt gebruikt door pedofielen om contact te leggen met kinderen. Er is geen controle op de leeftijd van de gebruikers, dus kinderen kunnen gemakkelijk in contact komen met onbekenden. Er is ook een probleem met sexting, waarbij gebruikers naaktfoto’s of expliciete berichten naar elkaar sturen. Dit kan zeer schadelijk zijn voor kinderen. Bovendien is er de mogelijkheid om anoniem te blijven, wat kan leiden tot cyberpesten en intimidatie.

Is Kik Messenger geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Kik Messenger als ongeschikt voor jonge kinderen. Hoewel de app gebruiksvriendelijk is en veel functies biedt, zijn er te veel risico’s voor kinderen om veilig te kunnen communiceren. Door het ontbreken van een controle op de leeftijd van de gebruikers is het gemakkelijk voor kinderen om in contact te komen met onbekenden. De app is vooral populair bij pedofielen, dus ouders moeten extra voorzichtig zijn als hun kinderen de app willen gebruiken. Daarnaast kan sexting zeer schadelijk zijn voor kinderen en kan de anonimiteit van de app leiden tot cyberpesten en intimidatie.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?