UC Browser

Is UC Browser geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

UC Browser is een internetbrowser waarmee gebruikers gebruik kunnen maken van het internet. Deze browser is zowel geschikt voor de computer als voor een tablet en mobiele telefoon.

Met de browser ben je in staat om op een snelle manier op het internet te surfen. De browser heeft een zeer krachtige verbinding, waardoor het geschikt is om te gebruiken op locaties waar je een trage WiFi verbinding hebt.

De browser blokkeert advertenties, heeft een ingebouwde QR Code Scanner en heeft de beschikking over een nachtmodus. De belangrijkste eigenschap van deze browser is het feit dat je ook muziek en video’s af kan spelen.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Communicatie
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 17+
  • Beoordeling content: PEGI 12
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: geen

Pluspunten

UC Browser is een behoorlijk uitgebreide browser. Naast de standaardfuncties van een browser biedt UC Browser namelijk nog veel meer functies. Naast het afspelen van muziek en het kijken naar films heb je ook nog eens de beschikking over een spraakbediening. Deze spraakbediening werkt overigens alleen voor de versies van iPhone en Android.

De browser is bovenal bijzonder snel en gebruiksvriendelijk. De gebruiksvriendelijkheid uit zich onder andere in de automatische blokkering van advertenties. In deze browser heb je dus geen last van irritante advertenties.

Minpunten

Op het internet staan alarmerende berichten over UC Browser. Dit programma wordt als een PUP bestempeld; een potentieel ongewenst programma. Dit programma brengt namelijk nare functies met zich mee. Om een voorbeeld te geven: als je deze browser op je computert installeert, wordt er een autostart ingebouwd. Als je de computer opstart, wordt vervolgens automatisch dit programma geopend. Uiterst irritant en onnodig.

Daarnaast is UC Browser ontwikkeld door een Chinees bedrijf. De afgelopen periode is China veelvuldig negatief in het nieuws geweest met betrekking tot gebrek aan privacy. Het is dan ook vooralsnog de vraag welke gegevens UC Browser allemaal van de gebruiker opslaat.

Is UC Browser geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt UC Browser als ongeschikt voor jonge kinderen. De app is in feite handig, maar brengt risico’s met zich mee. Jonge kinderen zijn zich niet bewust van deze risico’s. Het gebruik van deze app kan dan ook vervelende gevolgen hebben. Momenteel wordt de app voornamelijk in Aziatische landen gebruikt. In Europa heeft deze app nog geen doorbraak gehad; daar zijn uiteraard redenen voor.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?